Festkake i 3 etasjer:
2 x 26cm bløtkakebunner (oppskrift se her)
1/2 liter fløte
5 blader med gelatin
500 g ferske bringebær
0,3 liter bringebærsyltetøy
1 liter vaniljekrem (oppskrift her)
*
+ topping og pynt, se lengre ned på siden
Bak gjerne bløtkakebunnene dagen før, så er de lettere å dele.
Den ene kakebunnen deles til den mellomste, og den øverste kaken.
Legg et fat med ca 20 cm i diameter over kaken,
og skjær med en kniv rett ned.
Ta den ytterste delen av kaka og rull den sammen.
Del opp de to største kakene i tre deler.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 min.
Ta av det meste av vannet, og smelt gelainen over vannbad,
eller i microen i 30-60 min til gelatinen er smeltet.
La den avkjøles til fingervarm.
Pisk fløten til krem, hell i gelatinen under omrøring.
Ha de ferske bringebærene i kremen.
Rør forsiktig for hånd, så ikke bringebærene blir knuste.
Til den øverste delen:
Rull den ut og legg på bringebærkrem.
Rull den sammen igjen,
synes du den blir for stor tar du av en del.
Den skal bli seende sånn ut (se på bildet)
De andre to kakene:
Legg den største kaka på et kakefat, ha på kakeringen.
Ta den mellomste kaken på kakebunnen,
og ha rundt en fleksivel kakering til den passer.
Ha den nederste kakebunnen i forma.
Smør bringebærsyltetøy på .
Fordel vaniljekremen over, og legg på et nytt lag med kanebunn.
Ha nå kremen med bringebær på bunnene,
og legg til slutt på kaketoppen.
Sånn ble mine seende ut.
Sett de kaldt i minst 4 timer.
Kakepynt:
Du treger:
Smørkrem av 500 g soft margarin og 500 g melis.
Vil du ha farge og smak tilsetter du det.
0,5 kg fondant kjøp ferdig eller lag selv (se her)
Tilsett litt matfarge og farg fondanten i ønsket farge.
Litt maisennamel til utkjevling.
Ca 20 roser av fondant eller annen kakepynt.(se her)
*
Ta kakene frem og løsne forsiktig kakeringen med en kniv.
Kjevel ut fondanten, bruk litt maisennamel,
så den ikke seter seg fast.
Smør et tynt lag med smørkrem rundt og oppå alle tre kakene.
Legg fondanten rundt, og lim på pynt med litt smørkrem.
Ha resten av smørkremen i en kakepose med tipp,
og sprøyt stjernemønster eller lignende på toppen.
*
Skal de fraktes er det lettere å frakte de sånn,
og så sette de sammen der de skal serveres.
Sett kakene oppå hverandre,
Vær forsiktig, jeg brukte to kakespader under kakene,
for å forsiktig skyve de over.
Pynt med litt ekstra smørkrem om nødvendig.
*
Hi there to all, how is everything, I think
every one is getting more from this web site, and your views are nice designed for new people.
Here is my site … pixocool.com
Wow, må si jeg blir mektig imponert! Du inspirerer meg stort! Jeg er en 15 år gammel jente, med en stor bake og kjøkkeninteresse.
Så jeg har noen spørsmål til deg ang. fondant:
– Er fondant veldig klissete å jobbe med?
– Har du noen veldig gode tips til hvordan få fondanten til å være bedre å jobbe med og hvordan få den til å se bra ut?
–
Jeg kjevler alltid ut fondanten med maisennamel, da blir den ikke klissete. Så børster jeg heller av, med en liten pensel, vist det blir for mye igjen på fondanten. Jeg bruker også alltid et tynt lag med smørkrem, istede for fløtekrem på kaken, før jeg legger på fondanten.
Lykke til Andrine! 🙂
Du makaløse – ja du ta kaken! Lykkelig er den som får nyte den med en kaffilurk til 🙂
Vil nå titte innom deg og ønske deg en herlig dag imorgen – en feiende flott 17.mai sammen med dine!
Stor klem fra Lokki
Tusen takk Lokki, stor klem tilbake! 🙂
Wow ! Eg er så imponert!
Utrulig delikat 😉
Tusen takk! 🙂
Å,så nydelig Gry!
Minner meg om gammel engelsk porselen…..
Vakkert!
Ønsker deg en fin 17 mai !
Kle Camilla
Takk Camilla! Klem tilbake! 🙂
Jeg må bare si at jeg koser meg med bloggen din hver eneste dag. Du har flotte bilder og gode måter å viser hvordan du går frem: )
Tusen takk, så flott! 🙂