

4 dl mandarinjuice
4 egg
4 ts maisennamel
1,5 dl sukker
200 g smør
*
Tilbehør:
Ca 20 sukrede mandarinskall
Ca 30 sjokolade marengs
3 dl pisket kremfløte

Varm den på middels varme, rør hele tiden, til den tykner og blir en glatt krem (den må så vidt koke opp) Rør inn smøret og sil blandingen, gjerne i en stor mugge.

Sett de kaldt til de skal serveres.

1 stor eggehvite (45 g)
90 g fint sukker
1 ts sitronsaft
1 ts kakao + 1 ts til dryss
Pisk eggehvite, sitronsaft og litt og litt sukker til en tykk og blank marengs.
Rør inn 1 ts kakao med en slikkepott.
Ha røren i en sprøytepose med en liten stjernetopp.
Sprøyt små topper, på et bakepapirkledd stekebrett.
Dryss over den siste kakaoen.
Stett brettet med marengsen midt i en forvarmet oven 200 g.
Sett ned temperaturen til 100 g etter et par minutter.
La de steke/tørke til de slipper bakepapiret. Det tar ca 1 time.
Avkjøl de og oppbevart de i en tett boks.

2 mandariner
1/2 dl vann
1 dl sukker
1 dl sukker til å sukre de
Vask mandarinene godt. Skrell de og skjær skallet i tynne skiver.
Legg alt i en liten kasserolle og kok det opp på middels varme, til sukkerlaken begynner å tykne.
Det skal være blankt og ikke bli brunt, pass godt på.
Legg mandarinskallene, ett og ett på et sukret bakepapir. Strø et lag sukker oppå og ventil de er avkjølte og stivnet. Oppbevares i tett boks eller glass.


Sett glassene på en tallerken eller en fjøl.
Pisk fløten til krem.


Tips:
Du kan bruke klementin-, sitron- eller appelsin juice og skall, isteden for mandarin.