![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/08/9BCFC553-0BFB-48F7-ACF4-2D6F5395C83E-1024x993.jpeg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/08/BD71D7E9-2066-4377-AAB2-60FE5419B661-768x1024.jpeg)
Kantarellsuppe med spekeskinke
4 porsjoner
ca 500 g ferkse rensede kantareller
2-3 ss smør
1 hvitløksfedd
1/2 løk
6 dl buljong (grønsaksbuljong eller klar kjøttbuljong)
3 dl fløte
1-2 ts maisenna + litt kaldt vann
salt, pepper og litt sitronsaft
Til topping
ca 100 g av de stekte kantarellene
100 g spekeskinke
Persille
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/08/5010348C-CAF7-4F41-8A0B-EDB5029EEF3E-1024x1024.jpeg)
Ta av ca 100 g, som skal bruker til servering.
Hakk opp og stek løk og hvitløk sammen med restenav soppen, til løken er blitt blank.
Hell i buljongen og kok opp.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/08/615E8321-BAAA-4914-969D-1BABEA640B5F-1024x1024.jpeg)
Hell i fløten og kjør suppen i en blender, eller bruk en stavmikser så suppen blir jevn.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/08/04F5B3C0-5C67-4CF1-A52D-D129C4E664B7-1024x987.jpeg)
Rør godt underveis.
Smak til suppen med salt, pepper og litt sitronsaft.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/08/FE4A1674-A239-4BE5-B3DE-56484C7A41BF-959x1024.jpeg)
Server gjerne godt brød til.