Snart er det PÅSKE, og da er det vel godt å ha litt i fryseren. Her er søte påskeharer!
Bruk din beste bolleoppskrift eller, denne oppskriften:
Rosiner eller korinter til pynt og 1 egg til pensling
*
La det stå og gjære i ca 10 minutter.
bland godt, i minst 5 min.
Del av to små biter til ører, av hver del.
Rull den store delen til en bolle, og to små til avlange ører.
Fest ørene øverst på bollen.
Skjer et hakk nederst i bollen til kinn.
Fest korinter eller rosiner til øyne og snute.
Legg påskeharene på to bakepapirkledde stekebrett.
Hev påskeharene i minst 30 minutter.
Pisk egget og pensel over harne.
Detter rosinene av settes de på plass.
Rosinene kan og settes på med melisglasur senere.
Stek påskeharene midt i frovarmet oven 200 g i ca 15 minutter, til de er gyldne.
Avkjøl de søte påskeharene på rist.
***
Når de er kalde, kan de pakkes i plastposer og fryses.
Se på linkene under for mer morsom påskebakst.
og påskekyllinger oppskrift her