Påskekyllinger


Bak søte påskekyllinger til PÅSKE
Oppskrift på Påskekyllinger:
1,5 l mel
5,5 dl vann
1 dl sukker
100g smeltet smør
1 pakke tørr gjær
1 ts salt
1/2 ts gurkemeie eller litt safran
+64 rosiner og 1 egg til pensling
Rør gjæren ut i 2 dl fingervarmt vann.
Bland alt det tørre.
Smelt smøret og bland det i resten av vannet
hell det i melblandinen og ta til sist i gjærvannet.
bland godt, gjeren over 5 min.
Hev deigen til dobbelt størrelse, i ca 1/2 t.
Ta ut deigen og del den i 32 like store deler.
bruk så lite mel som mulig.
Trill en pølse av deigen, slå en knute,
og form den lett som et hode med nebb.
Trykk en rosin på hver side av hodet.
Ta en gaffel og trykk på halen.
32 påskekyllinger
Pensel kyllingene med sammenpisket egg.
og hev de i 1/2 time.
Stekes i 200 graders varm ovn i ca 15 min
Avkjøles
Alle blir litt forskjellige og ganske søte….
Bak dobbel oppskrift og frys ned.
Server de nytinet til påskefrokosten eller til kaffen,
de smaker godt uansett.