Søte harer til PÅSKE


Snart er det PÅSKE, og da er det vel godt å ha litt i fryseren. Her er søte påskeharer!
Bruk din beste bolleoppskrift eller, denne oppskriften:

1,5 l mel
5,5 dl melk, lunken
1 dl sukker
100 g smeltet smør
1 pakke tørr gjær
1 ts salt
1/2 ts gurkemeie eller litt safran
Rosiner eller korinter til pynt  og 1 egg til pensling
*

Rør gjæren ut i 1 dl fingervarmt melk.
La det stå og gjære i ca 10 minutter.
Bland alt det tørre.
Smelt smøret og bland det i resten av melken
hell det i melblandinen og ta til sist i gjærmelken.

bland godt, i minst 5 min.

Hev deigen til dobbelt størrelse, på et lunt sted.
Ta ut deigen og del den i 32 like store deler.
Del av to små biter til ører, av hver del.

Rull den store delen til en bolle, og to små til avlange ører.
Fest ørene øverst på bollen.
Skjer et hakk nederst i bollen til kinn.
Fest korinter eller rosiner til øyne og snute.
Legg påskeharene på to bakepapirkledde stekebrett.
Hev påskeharene i minst 30 minutter.
Pisk egget og pensel over harne.
Detter rosinene av settes de på plass.
Rosinene kan og settes på med melisglasur senere.
Stek påskeharene midt i frovarmet oven 200 g i ca 15 minutter, til de er gyldne.
Avkjøl de søte påskeharene på rist.
***
Når de er kalde, kan de pakkes i plastposer og fryses.
Se på linkene under for mer morsom påskebakst.

Påskeharer og Påskekanin

og påskekyllinger oppskrift her

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.