Gammeldags flesk og duppe, hadde vi ikke hatt på lenge.
Du trenger:
ca 200 g salt flesk pr person.
Ta av svoren og skjær flesket i passe skiver.
Stek fleket godt på begge sider. Du trenger ikke fett i panna.
Duppe til 4 personer:
100 g smør
1,5 dl hvetemel
8 dl melk
1,5 ts salt
1/4 ts pepper
2 egg
Smelt smør i ei gryte, rør inn melet.
Spe i melken mens du rører.
Ha i salt og pepper.
la den småkoke på svak varme, i ca 4 min
mens du hele tiden rører i gryta.
Ta gryta av varmen, og hell i 2 sammenpiskede egg, rør godt.
Sausen skal ikke koke etter dette, bare hold den varm.
Serveres med kålrot, gulrøtter og potet.
Velbekomme!
Tilbakelinking Tantemat | Grys kjøkkenskriverier
Om en hopper over eggene blir "duppen" like god og kan kokes opp flere ganger GrY1
Dette blir middagen idag! 🙂
Stekt flesk med duppe er godt!!
Jeg lager duppa av fettet jeg har stekt flesket i. Etterhvert som jeg steker flesket, sparer jeg fettet i en kjele. Så gjør jeg som deg, tilsetter mel og melk, og litt hvit pepper. Duppa blir "lys beige", men er helt nydelig:)
Koselig blogg du har:)
Bare hørt om denne retten tidligere…Gjett om det blir "duppe" til middag i nær fremtid!
Takk for tipset og en fin helg til deg.
Klem fra Hanna
Dette er der det evigheter siden jeg har spis – mannen mine r ikke begeiestra. men i morgen skal jeg spise alene. Gjett hva jeg skal ha til middag!
Minner om noe pappa var veldig glad i ..
men han lot flesket trekke i duppen eller sausen om du vil etter det var stekt
Er år å dag siden jeg har spist. Takk for middagsforslag. Hmm lurer på om ungene vil like det :p
En annen vri -kanskje det er østlandsmåten å lage det på.
Steker flesk m løk i panna.Koker ut panna m h-melk,blander flesket i dette.Klipper over rikelig m gressløk.Serveres m kokte poteter
Dette har jeg aldri smakt, men det høres snaddergodt ut. Takk for oppskrift!