Har du usprøytede roser i hagen, kan du tørke de og lage rosekjeks.
Rosekjeks
ca 24 stk.
175 g 15-20 min.
150 g hvetemel
75 g maisennamel
75 g sukker
150 g mynt smør
1 neve tørkede usprøytede rosenblader
Bland sammen mel, maisennamel, og sukker.
Knus rosenbladene godt og bland de i.
Tilsett smøret og bland godt med en skje.
Kna deigen lett sammen med hendene.
Ha litt mel på bakebordet og hell ut deigen.
Rull den til en pølse ca 24 cm lang.
Rull den inn i plastfolie og legg den kaldt i minst en time.
Del opp den kalde deigen i ca 1 cm skiver.
Legg skivene på bakepapirkledde stekebrett.
Stekes midt i forvarmet ovn 175 g, i 15-20 minutter.
Rosekjeksene skal ikke bli brune, bare litt gyldne langs kanten.
Avkjøl rosekjeksene og legg de i tett boks til de skal spises.
Rosekjeksene smaker godt til en kopp kaffe eller te.
Er du glad i roser?
Her er link til flere av mine roseoppskrifter.
Rosekake, rosegele, englekyss, rosesirup og sukrede rosenblader.
Fyll og pynt gjerne rosekjeksene med ostesmørkrem og sukrede rosenblader.