Rosekake


Rosekake

Jeg har baket denne rosekaken flere ganger i sommer
med stort hell, den er både god,fin å lett og lage.

Her er oppskriften:Kakebunn
3 egg
2 dl sukker
piskes til eggedosis
100g smeltet smør
has i
3 dl mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
blandes og has i
1,5 dl melk has i.


helles i en 24 cm smurt form
stekes i 45 til 50 min i 175 ‘C
avkjøl og deles i to,
fylles med vaniljekrem,
gjerne ferdig kjøpt(meieriets)
eller pisket kremfløte.
Rosekremtopping:
100g kremost (Philadelfia)
75g mykt smør
5 dl melis
1 ss sitronsaft
20 hakkede rosenblader
litt rød matfage
alt røres godt og smøres på kaken.

Kremen egner seg også godt til pålegg,

og holder seg i kjøleskapet i tett glass, i en uke.
Pyntes med rosenblader og en rose i midten.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

12 tanker om “Rosekake