Innbakte egg


e1

Innbakte egg passer like godt på frokostbordet, i lunchboksen eller på koldtbordet.

e2

4 stk.
4 egg, hardkokte
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1/2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 liten ss potetmel eller 1 ts fiberhusk
1 egg
1 ts røkt paprikapulver, tørkede urter eller annet krydder du liker
litt olje og en ildfast form

e3

Hardkokte egg.
Legg eggene i en kasserolle, ha i så mye kaldt vann at det dekker eggene.
Kok opp på høy varme, når det koker settes temperaturen ned til middels varme.
Fra eggene begynner å koke tar det ca 10 minutter før eggene er hardkokte.
Ta kasserollen av varmen og hell ut vannet. Fyll på med kaldt vann. Kakk eggeskallet så det knuses  i bunnen og toppen, legg de tilbake i det kalde vannet i noen minutter,så blir de lettere å skrelle.
Skrell eggene.

e4Rør sammen kjøttdeig, salt, pepper, krydder, potetmel og egget til en deig.
e5Del kjøttdeigen i 4 like deler. Ta en av delene og form en flat kake, legg på et egg, og dekk egget helt med kjøttdeigen. Legg det i en smurt liten ildfast form. Dekk de andre eggene og med kjøttdeig.
e6Stek eggene midt i forvarmet ovn i ca 30 minutter, til kjøttdeigen er helt stekt.
e7Del eggene i to når de skal serveres. De smaker like godt kalde som varme.
Server salat eller brød til.
Tips: Skal de serveres på koldtbord beregnes 1 stk pr person.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.