Det er ikke vanskelig å lage deilig Pavlova,
Pavlova med vaniljekrem, bær og frukt:
til minst 10 personer
4 eggehviter
250 g melis
1 ss maisenna
1 ss sitronsaft
*
3 dl TINE kremfløte
5 dl vaniljekrem TINE sin eller hjemmelaget (link)
*
ca 1/2 kg bær og frukt
Her er det brukt:
blåbær, jordbær, banan og granateple
Pisk eggehviter, sitronsaft og melis til en tykk luftig marengs.
Vend forsiktig inn maisennamelet med en slikkepott.
Ha marengsmassen på et bakepapirkledd stekebrett.
Prøv å lag en sirkel med litt høyere kanter ytterst.
Stek marengsen i ca 2 timer på 110 grader.
Avkjøl marengsbunnen helt
Pisk krem av fløten og bland inn vaniljekremen.
Legg pavlovabunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover.
Rens og del opp jordbær og banan.
Ta ut frøene av granateplet (se her hvordan)
Legg frukt og bær pent på toppen av kremen.
Pavlova passer godt som dessert eller servet til kaffen.
*
Tips: Bunnen kan lages flere dager i forveien.
Da er det bare å piske krem, blande i vaniljekremen og strø på bær og frukt.
På 1-2-3 har du en lekker kake.
*
Tips: Bunnen kan lages flere dager i forveien.
Da er det bare å piske krem, blande i vaniljekremen og strø på bær og frukt.
På 1-2-3 har du en lekker kake.
Tilbakelinking Alfabetisk kakeregister | Grys kjøkkenskriverier