Kakebunner:
120 g myk smør
450 g sukker
400 g mel
400 g mel
3 ts bakepulver
3,5 dl kaldt vann
4 eggehviter
2 ts vaniljeekstrakt
litt rød matfarge
(1 ts Sponge cake stabilizer – Cacas )
Sett ovnen på 175 grader.
*
Rør smør og sukker hvitt i en mikser.
tilsett sponge cake stabilizer vist du har det er ikke nødvendig.
Mål opp kaldt vann og hell vaniljeekstrakten i.
Bland sammen mel og bakepulver i en bolle.
Ha nå mel og vann vekselvis i smørblandingen,
mens du mikser.
Skill eggene du skal kun bruke eggehvitene.
(Eggeplommene kan du bruke i vaffelrøre/omelett/vaniljekrem siden)
Pisk nå eggehvitene stive i en ren bolle.
Bland i de stivpiskede eggehvitene,
for hånd med en slikke pott i kakerøra.
Ta av halvparten av røra og bland i litt rød matfarge.
Legg bakepapir i bunne på to kakeformer 24 cm i diameter.
Stekte en kake om gangen.
175 g i ca 30 min.
Stekte en kake om gangen.
175 g i ca 30 min.
Vent til kakene er avkjølte før de tas ut av formene,
fjern bakepapiret.
fjern bakepapiret.
Del kakene i to.
Jeg brukte begge de hvite kaka, og den ene av den røde kaka.
(Den andre delen kan fryses til og brukes senere eks. ser her)
(Den andre delen kan fryses til og brukes senere eks. ser her)
Fyll og topping
4-5 ss bringebærsyltetøy, tykkflytende
0,5 l vaniljekrem kjøpt eller hjemmelaget
ostekremtopping se fremgangsmåte her
ostekremtopping se fremgangsmåte her
250 g soft margarin
700 g melis
150 g kremost (gjerne Tine sin)
700 g melis
150 g kremost (gjerne Tine sin)
litt grønn matfarge
Jeg brukte også noen dråper essens med melonsmak.
Jeg brukte også noen dråper essens med melonsmak.
Når jeg monterer kaka bruker jeg en fleksibel kakering.
Har du ikke det kan du bruke en vanlig kakering 24 cm.
Begynn å legg ned en lys kakebunn,
smør bringebærsyltetøyet utover.
ha så på vaniljekremene,
en rød kakebunn,
et lag med ostekrem
og til sist en lys kakebunn.
Dett nå kaken i kjøleskapet en times tid.
Ta kaken ut av kjøleskapet, løs litt med en kniv langs kakeringen,
og ta den forsiktig av.
Dekk kaken med et tynt lag med ostekrem.
Resten av ostekremen skal brukes som topping når du pynter kaka.
*
Nå kan du jo pynte kaken som du vil….
Du kan sprøyte resten av ostekremen på,
dekke kaka med marsipan
eller som meg med fondant og ostekrem se her.
eller som meg med fondant og ostekrem se her.
Tips: kan du fryse kaken, og ta den opp og pynte den, når den skal brukes.
Kaka ser veldig god ut, men hvor mye mel er det i den, kan ikke se det.
Fantastiskt fin tårta, och fin blogg!