Muffins med havrekli og rosa bringebærtopping


 Fristende litt mandelbunnaktige muffins med rosa topping.
Havrekli og mandeldråper er fin erstatning,
 for de som ikke tåler mandler og nøtter.
 Muffins med havrekli:
1 boks kesam
4 egg
1 dl matolje
2,5 dl sukker
4 dl mel
2 ts bakepulver
1 dl havrekli
10 mandeldråper
**
Bland alt sammen i en bolle,
rør så lite du kan til alt er blandet.
Sett papirformer i muffinsbrett,
og fordel røren, det blir ca 24.
Stek muffinsene i  forvarmet ovn 175 g
i ca 20 min.
 Tips:Jeg tar ut muffinsene enkelt med en stekegaffel.
Avkjøl de på rist.
Rosa topping med bringebærsmak:
200 g mykt margarin(helst soft)
200 g ferkost(Philadelphia)kald
500 g melis
litt rosa matfarge
10-12 dråper bringebæressens(Panduro)
+ pynt
Bland ost og smør i en matmikser,
bland det godt.
Tilsett litt rosa farge, 
 essens og melis.
Rør til toppingen er kremet og fluffy.
(Skiller kremen seg har den nok fått litt for høy temperatur.
Sett den kaldt gjerne i fryseren 15 min,
 tilsett mer melis og pisk den opp igjen)
 Ha toppingen i en sprøytepose.
 Sprøyt rundt så det blir lik en rose.
Får du det ikke til, bare prøv på nytt,
øvelse gjør mester
 og smaken er like god uansett!
(alle som har gått på Cacaskurs har lært dette)
 Sprøyt på alle…….
 Pynt med for eksempel Operamint
 og små sukkerkuler.
Muffinsene kan godt singelfryses.

Lag søte papirformer, se oppskrift her.


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

11 tanker om “Muffins med havrekli og rosa bringebærtopping