Sjokoladekake med kruseduller3. mai 2021 i kake / Sjokolade / søtt / Ukategorisert merket festkake / kake / kakepynt / sjokoladekake av Gry Denne sjokoladekaken er mektig og god, akkurat som en sjokoladekake skal være! Sjokoladekake med kruseduller:200 g hvitt sukker200 g brunt sukker3 dl rømme (yoghurt/kesam/kulturmelk kan brukes)1,5 dl rapsolje6,5 dl hvetemel (eventuelt glutenfritt kakemel)4 ss kakao2 ts natron0,5 ts salt1 ts muskat1 dl varmt vann1 ss pulverkaffe3 egg*Sjokoladekrem:300 g smør (mykt)500 g melis2 ss kakao1 ss vanilkesukker2 ts pulverkaffe rørt ut i 5 ss varmt vann Kake:Bland sammen alt det tørre!Lag en grop i midten og hell i olje, kaffe, rømme og egg.Pisk sammen det våte, med en gaffel og bland alt til en fin røre.Kle en 22 cm springform, med bakepapir i bunnen og smør den godt.Hell røra i forma og stek den nederst på rist, i forvarmet ovn 200 g, i 50-60 minutter.Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig.Avkjøl kaken på rist.Lag kaken gjerne dagen før den skal fylles og pyntes, da er den lettere å dele. Sjokoladekrem:Pisk sammen mykt smør, melis, vaniljesukker, kakao og kaffe i en kjøkkenmaskin, til det blir en luftig krem.*Husk: Ta av ca 6 spiseskjeer av kremen til dekoreringen!*Montering:Skjer av på toppen så kaken blir jevn.Del den kalde kaken i 4 deler.Bruk nå ca 1/2 av kremen, som smøres mellom lagene.Smør resten av kremen, fint rundt og oppå kaken. Dekorering:Ha de 6 spiseskjeene med sjokoladekrem i en sprøytepose. Bruk en tipp med et lite hull, eller klipp et lite hull i sprøyteposen.Dekorer nå rundt hele kaken på toppen med kruseduller, blomster, prikker o.l.Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.Kaken er og fin og fryse.