![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/s2-scaled.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/B57372C9-1817-44D7-A64C-CADCBACAF8C9-scaled.jpeg)
200 g hvitt sukker
200 g brunt sukker
3 dl rømme (yoghurt/kesam/kulturmelk kan brukes)
1,5 dl rapsolje
6,5 dl hvetemel (eventuelt glutenfritt kakemel)
4 ss kakao
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts muskat
1 dl varmt vann
1 ss pulverkaffe
3 egg
*
Sjokoladekrem:
300 g smør (mykt)
500 g melis
2 ss kakao
1 ss vanilkesukker
2 ts pulverkaffe rørt ut i 5 ss varmt vann
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/E8996FAA-A037-48E8-A686-BDF2AFA85E10-1024x1024.jpeg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/728C7925-1DC9-40DE-BF27-1BCB2AD108B2-1024x1024.jpeg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/B1FBAB7C-9451-48F0-864A-DCCA13C5C150-1024x1024.jpeg)
Bland sammen alt det tørre!
Lag en grop i midten og hell i olje, kaffe, rømme og egg.
Pisk sammen det våte, med en gaffel og bland alt til en fin røre.
Kle en 22 cm springform, med bakepapir i bunnen og smør den godt.
Hell røra i forma og stek den nederst på rist, i forvarmet ovn 200 g, i 50-60 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken på rist.
Lag kaken gjerne dagen før den skal fylles og pyntes, da er den lettere å dele.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/BDBF88D7-CA58-4D56-9E09-D2A0CF177602-1024x1024.jpeg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/580A16F9-1CFF-4926-88E4-0FECB1BA45A2-1024x1024.jpeg)
Pisk sammen mykt smør, melis, vaniljesukker, kakao og kaffe i en kjøkkenmaskin, til det blir en luftig krem.
*
Husk: Ta av ca 6 spiseskjeer av kremen til dekoreringen!
*
Montering:
Skjer av på toppen så kaken blir jevn.
Del den kalde kaken i 4 deler.
Bruk nå ca 1/2 av kremen, som smøres mellom lagene.
Smør resten av kremen, fint rundt og oppå kaken.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/B155ED2A-2947-49AE-9E95-AB6AB89291AF.png)
Ha de 6 spiseskjeene med sjokoladekrem i en sprøytepose.
Bruk en tipp med et lite hull, eller klipp et lite hull i sprøyteposen.
Dekorer nå rundt hele kaken på toppen med kruseduller, blomster, prikker o.l.
Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.
Kaken er og fin og fryse.
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/s5-1024x683.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/s1-scaled.jpg)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/s4-1024x683.jpg)
![](https://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/05/s6-1024x683.jpg)