Sjokoladekake med kruseduller


Denne sjokoladekaken er mektig og god, akkurat som en sjokoladekake skal være!
Sjokoladekake med kruseduller:
200 g hvitt sukker
200 g brunt sukker
3 dl rømme (yoghurt/kesam/kulturmelk kan brukes)
1,5 dl rapsolje
6,5 dl hvetemel (eventuelt glutenfritt kakemel)
4 ss kakao
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts muskat
1 dl varmt vann
1 ss pulverkaffe
3 egg
*
Sjokoladekrem:
300 g smør (mykt)
500 g melis
2 ss kakao
1 ss vanilkesukker
2 ts pulverkaffe rørt ut i 5 ss varmt vann
Kake:
Bland sammen alt det tørre!
Lag en grop i midten og hell i olje, kaffe, rømme og egg.
Pisk sammen det våte, med en gaffel og bland alt til en fin røre.
Kle en 22 cm springform, med bakepapir i bunnen og smør den godt.
Hell røra i forma og stek den nederst på rist, i forvarmet ovn 200 g, i 50-60 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken på rist.
Lag kaken gjerne dagen før den skal fylles og pyntes, da er den lettere å dele.
Sjokoladekrem:
Pisk sammen mykt smør, melis, vaniljesukker, kakao og kaffe i en kjøkkenmaskin, til det blir en luftig krem.
*
Husk: Ta av ca 6 spiseskjeer av kremen til dekoreringen!
*
Montering:
Skjer av på toppen så kaken blir jevn.
Del den kalde kaken i 4 deler.
Bruk nå ca 1/2 av kremen, som smøres mellom lagene.
Smør resten av kremen, fint rundt og oppå kaken.

Dekorering:
Ha de 6 spiseskjeene med sjokoladekrem i en sprøytepose.
Bruk en tipp med et lite hull, eller klipp et lite hull i sprøyteposen.
Dekorer nå rundt hele kaken på toppen med kruseduller, blomster, prikker o.l.
Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.
Kaken er og fin og fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.