Terte med rabarbra og vaniljekrem29. juni 2020 i Ukategorisert merket kake / rabarbra / rabarbraterte / sommerkake / terte av Gry I fjor kjøpte jeg en rød rabarbrarot, så i år kan jeg høste litt og lage en terte med rabarbra.Denne terten passer perfekt å servere til sommerkaffe i hagen. Terte med rabarbra og vaniljekrem225 g hvetemel60 g sukker100 g mykt smør1 lite egg*1/4 l vaniljekrem ferdigkjøpt(eller laget fra bunnen selv oppskrift her)*ca 250 g rabarbralitt ekstra sukker*serveres med3 dl pisket kremfløtelitt mynte til pynt*En terteform avlang eller rund ca 22 cm i diameter,med løs bunn.Et ark aluminiumsfolie Bland sammen mel og sukker.ha i mykt smør(som har lagt på kjøkkenbenken minst en time)og et lite egg.Bland sammen til en god deig, bruk fingrene.Ha deigen i en plastpose og klem den flat.Legg den i kjøleskapet minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 180 gKjevle ut deigen til den er større en formen.Her er den kjelvet i plastposen som er klippet opp, så trenger du ikke bruke ekstra mel til utbaking.Legg deigen over i formen og trykk den godt ned, spesielt i hjørnene.Prikk deigen med en gaffel, og legg over aluminiumsfolie,trykk den ned over deigen, så holder deigen seg flat.Stek terteskallet midt i ovene i ca 12 miutter. Ta terteskallet ut av ovnen, fjern folien og avkjøl terteskallet litt.fordel vaniljekremen jevnt utover terteskallet.Vask rabarbraen og del den i biter.Fordel den utover,eller legg den i et fint mønster som her.(Rabarbrastrilkene er delt opp i trekanter.)Strø litt sukker på deigen rundt kanten.Stek terten midt i forvarmet ovn 180 grader,i ca 20 minutter. Avkjøl terten helt før den tas ut av formen,den kan godt bakes dagen før den skal serveres. Pynt med mynteblader. Server gjerne pisket kremfløte, eller vaniljeis til.