Enkel formkake med søtpotet og syrlig glasur.
2 egg
1,5 dl rapsolje
1 dl rømme (laktosefri eller vanlig)
2 dl brunt sukker
2 dl raspet søt potet
2,5 dl mel (glutenfritt hvitt kakemel eller hvetemel)
2 ts bakepulver
1 ss kanel
+ litt ekstra olje og mel til formen
Glasur
1 ss rømme
1,5 dl melis
1 ss trørkederosenblader, vist du vil
Rør sammen egg, olje og rømme.
Ha i sukker, søtpotet, mel, bakepulver og kanel.
Rør lett sammen til alt er blandet.
Ha røra i en smurt og strødd kakeform. ca 1 l
(bruk gjerne en randform)
Stek kaken midt i forvarmet ovn 180 g, i ca 35-40 miutter.
Prøv med en kakepinne, om den er stekt etter 35 min.
Avkjøl kaken i et par minutter, før den tas ut av formen.
Avkjøl kaken på rist.
Bland sammen rømme og melis og hell det over kaken.
Pynt gjerne med tørkede rosenblader.
*
Kaken blir saftig og holder seg fint noen dager.
Tips: har du ikke søtpotet kan du bruke gulrot.
Kaken kan lages glutenfri og laktosefri, bruk glutenfritt kakemel og laktosefri rømme.