Fiskesuppe med kongereker er kjempegod, og suppen er både glutenfri og melkefri.
Fiskesuppe med kongereker
4 porsjoner
500 g torskefilet, gjerne frossen
300 g kongereker (hvitløksmarineret kongereker eller scampi fra frysedisken)
2 vårløk
2 små løk
400 g kokosmelk
2 fiskebuljongterninger
4 dl vann
2 ss østerssaus
2 ts gurkemeie
1 ss tørket dill
1/2 sitron
2 ss rapsolje
salt og grovmalt pepper
Skrell og hakk opp 2 små løk i biter.
Ha rapsolje i en jerngryte, stek løken i ojen på middels varme, til den er blank.
Del opp fiskefileten i biter.
Ha i kongereker og fisken i gryta.
Tilsett buljongterninger, østerssaus, kokosmelk og vann.
Varm opp til det nesten koker.
La det trekke i 5 minutter, til fisk og reker er kokte.
Ha i dill og gurkemeie og la det trekke noen minutter til.
Smak til med sitronsaft, salt og grovmalt pepper.
Server suppen nylagt, i dypr skåler.
Server gjerne flere gillede kongereker og godt brød til.