Gratinert hummer er noe av det beste jeg vet!
Her er oppskrift på min glutenfrie variant med persille.
Gratinert hummer med persille
4 porsjoner forrett/kosemat
*
2 stk kokt hummer a 500 gram
*
3 ss smør
2 ss maisennamel
2 dl helmelk eller fløtemelk
1 egg
75 g revet ost
30 g opphakket bladpersille
ca 2 ss sitronsaft
ca 1/2 ts grovmalt pepper
*
Til servering: 4 sitronbåter
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn maisennamel.
Spe med melk, mens du rører til en glatt saus.
Gi sausen et oppkok og ha i osten og rør til den er smeltet.
Ta kasserollen av varmen og smak til med pepper os sitronsaft. Rør inn egget og til sist persillen.
Sett sausen til side.
Legg hummeren på rugg og del de i to på langs.
Ta av de store klørne og legg de bort.
Ta ut hummerkjøttet som ligger fra halen og fremover.
Rensk ut resten og kast det.
Legg hummerskallene i en ildfast form.
Del opp hummerkjøttet i 7-8 biter.
Legg hummerkjøttet i skallene, og hell over sausen.
Gratiner hummeren øverst i forvarmet ovn 250 g i ca 8 minutter, til de er blitt gylden. De kan og settes under grillen i noen få minutter.
Server den gratinerte hummeren med en sitronbår og en hummerklo til hver.