Jeg elsker å lage eggepanne, omelett eller egg og bacon til frokost på søndag. Her er min beste eggepanne til nå! 🙂
Eggepanne.
til minst 2 personer
4 egg
ca 60 g tørrsaltet bacon (gjerne fra Lundal)
1/2 rød løk
3 vårløk
1-2 fedd hvitløk
1 rød paprika
ca 8 små tomater
1 raus ss crème fraiche
1 ss smør
litt salt og masse grovmalt pepper
Del fint opp bacon, rødløk, paprika, det hvite på vårløken, hvitløk og paprika. Del opp og gjem til senere, det grønne på vårløken og tomatene.
Smelt smør i en stekepannetek på litt over middels varme. Ha i bacon, hvitløk, rødløk, paprika og det grønne på vårløken. Rør godt og la det bli lett gylden (det tar ca 5 min). Smak til med litt salt og grovmalt pepper. Lag 4 groper og hell ett egg i hver grop. Stek videre i et par minutter, sett over lokk og stek til du ser at eggene er så stekte som du vil ha de. (pass på varmen så det ikke svir.)
Ta pannen av varmen og strø over tomater, det grønne av vårløken
og en raus spise skje med opprørt crème fraiche. Kvern til sist over grovmalt pepper.
Server eggepannen varm og nylaget, som den er eller med litt valgfritt brød til.
God frokost! 🙂