Denne ostekaken er enkel å lage, den er litt sunnere og glutenfri.
Litt sunnere ostekake:
8 stykker
ca 400 g cottage cheese
2 egg
2 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljeekstrakt
2 ss maisennamel
4 ss agavesirup eller tilsvarenede annen søtning
*
3 ss lettrømme
Jeg har pyntet kaken med:
Spiselige blomster som kornblomst, kamomille, fiol,
agurkurt, oregano og markjorbær.
Hell cottage cheesen i et dørslag,
og la overflødig veske renne av i noen minutter.
Ha alle ingrediensene i en stor mugge,
og blend de med stavmikser til røren er helt glatt.
Du kan også bruke en blender, eller hurtigmikser.
Hell røren i en bakepapirkledd liten kakeform, 18 cm.
Stek kaken midt i forvarmet ovn på 180 g, i ca 30 minutter.
Kaken skal kjennes litt fast ut.
Avkjøl kaken før den tas ut av kakeformen.
Smør et tynt lag med rømme oppå kaken.
Sett kaken kaldt til den skal serveres.
Pynt kaken like før servering.
Kaken holder seg godt i 2-3 dager i kjøleskapet.