Helt fra jeg begynte å lage julekaker selv for 30 år siden,
har jeg laget Englekyss til jul.
Jeg elsker å eksprimitere, og lage mine egne kaker.
Så jeg tenkte…pikekyss+jul= Englekyss.
Og Englekyssene måtte være finere og bedre enn pikekyss(marenge)
Knuste tørkede rosenblader og et engleglans på toppen gjorde susen.
Så sånn ble de til.
har jeg laget Englekyss til jul.
Jeg elsker å eksprimitere, og lage mine egne kaker.
Så jeg tenkte…pikekyss+jul= Englekyss.
Og Englekyssene måtte være finere og bedre enn pikekyss(marenge)
Knuste tørkede rosenblader og et engleglans på toppen gjorde susen.
Så sånn ble de til.
Englekyss
4 eggehviter
250 g sukker
1-2 ss knuste tørkede rosenblader
små engleglansbilder
4 eggehviter
250 g sukker
1-2 ss knuste tørkede rosenblader
små engleglansbilder
FREMGANGSMÅTE:
Pisk eggehvitene stive,tilsett sukkeret
i flere omganger,pisk godt så det blir en seig masse.
Ha i rosenbladene rør forsiktig.
Settes i topper på bakepapir .
Sett et engleglans på hver kake.
Stekes på meget svak varme.(u/100grader)
Skal heller tørke en steke.
Stekes til de slipper platen.
Tilbakelinking Englekyss *små* | Grys kjøkkenskriverier
Mm ser for meg at glansbildene blir svidde??
Maren: 100 g i ca 1,5 t. Til de kjennes tørre ut, steketiden er litt forskjellig etter hvor store du lager de. Jeg fikk sist ca 60 stk og da tok det 1,5 t. Tips: lager du de små er de kjempesøte som pynt på Cupcakes og større kaker.
Lykke til! : )
Hei! Disse ser nydelige ut:) Tips til cirka hvor lenge de skal steke? Jeg mener, er det snakk om 15 minutter eller må jeg regne med noen timer..? 🙂
Lise: Englene er vanlige glandsbilder, de plukkes bare av når Englekyssene spises.
Hei, dei ser jo så flotte og gode ut!
Dumt spørsmål kanskje, men: Kva er englane laga av/på? Papir? Noko som kan etast?? 😉
Flotte kaker. Jeg starter englegalleriet.no til jul og kom over din blogg på englesøk. Kult. Lykke til med bakinga!
Å de så vel gode ut,så flink du er til å lage mat!!
god søndag til deg ;))