Appelsinkake med gulrot.
Oppskrift:
3 egg
2 dl sukker
200 g smør
4,2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 raspet gulrot ca 150g
skall av 1 appelsin
saft av 1 appelsin ca 1 dl
*
+ til saft av 1 appelsin til dynking,( eller 1 dl appelsinjuice)
*******
Til sammen trenger du 2 1/2 appelsin……..
saft og skall av 1 i kakedeigen + saft av 1 for å ha over+
safen av 1/2 til glasuren.
Pisk eggedosis av egg og sukker,
smelt smør og avkjøl.
Rasp gulrot og riv skallet av en appelsin,
mål opp mel og bland i bakepulveret.
Hell smør og alt det andre i eggedosisen,
bland det lett og ha det i en smurt rund form( 24 cm)1,5 l
Sett kaken inn i en forvarmet ovn 180g,
stek kaken i ca 40 – 45 min,
prøv med en pinne om den er ferdig.
Stikk masse hull i kaken mens den er lunken,
og press ut appelsinsaft av 1 appelsin/1 dl juice og ha over kaka.
Lag glasur av melis og saften av 1/2 appelsin,
til passe konsistens.
Hell glasuren over kaka og stryk den utover med en slikkepott.
Strø på kakepynt om du vil.
(kaka er like god uten)
Kaka holder seg godt i mange dager, og er saftig og god.
Tilbakelinking Alfabetisk kakeregister | Grys kjøkkenskriverier
Jeg lagde denne (med eple istedenfor gulerot siden det var det jeg hadde) til enorm suksess! Så tusen takk! En klar favoritt!
Åh, jeg har prøvd meg på kaken din i dag. Utrolig saftig er den!! Nam 🙂
Dette må jammen testes ut. Kaka så jo helt utrolig saftig ut. MMmmmm. takk for nok en god idé. Du er super altså!
Hei hei – så flott blogg – åsså så god den appelsin-gulrot kaka så ut..umm..den tror jeg jeg må prøve..
Smil fra KKann
Saft suse, nå fikk jeg vann i munnen!
En ekte påskekake…Du er dyktig du!
Klem fra Hanna
Den her må jeg bare prøve – tror jeg får det til siden du har laget så flott bildeserie 🙂 Den ser bare så lekker og saftig ut!
Mmmm – denne såg deilig ut! Trur nok dette kan verta årets påskekake i dette huset ;o)
Den både ser og høres utrolig god ut, mmmm….
Klem Beth…
Ser nyyydelig ut!
Trine 😉