Appelsinkake med gulrot


Denne kaka er ekstra saftig, 
med gulrot og dynket i nypresset appelsin.
Appelsinkake med gulrot.
Oppskrift:
3 egg
2 dl sukker
200 g smør
4,2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 raspet gulrot ca 150g
skall av 1 appelsin
saft av 1 appelsin ca 1 dl
*
+ til saft av 1 appelsin til dynking,( eller 1 dl appelsinjuice)
*******
Til sammen trenger du 2 1/2 appelsin……..
saft og skall  av 1 i kakedeigen + saft av 1 for å ha over+
safen av 1/2 til glasuren.
Pisk eggedosis av egg og sukker,
smelt smør og avkjøl.
Rasp gulrot og riv skallet av en appelsin,
mål opp mel og bland i bakepulveret.
Hell smør og alt det andre i eggedosisen,
bland det lett og ha det i en smurt rund form( 24 cm)1,5 l
Sett kaken inn i en forvarmet ovn 180g,
stek kaken i ca 40 – 45 min,
prøv med en pinne om den er ferdig.
Stikk masse hull i kaken mens den er lunken,
 og press ut appelsinsaft av 1 appelsin/1 dl juice og ha over kaka.
Lag glasur av melis og saften  av 1/2 appelsin,
til passe konsistens.
Hell glasuren over kaka og stryk den utover med en slikkepott.
Strø på kakepynt om du vil.
(kaka er like god uten)
Kaka holder seg godt i mange dager, og er saftig og god.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

11 tanker om “Appelsinkake med gulrot