Finnbiff er deilig mat og enkelt å lage,
oppskrifta står som regel på pakken,
men her er min oppskrift
Finnbiff
400g skavet reinsdyrkjøtt
1 stor boks sopp eller 150 g ferske
1/2 boks seterrømme 35%
4 skiver brunost
2 ss tyttebærsyltetøy
6-8 knuste einebær
1/2 ts salt 1/2 ts grovmalt pepper
smør til steiking
ca 1,5 dl vann for å koke ut panna
Varm ei stekepanne godt,
ha i litt smør og brun 1/4 av kjøttet om gangen
Hell det stekte kjøttet i en gryte,
og kok ut panna med litt av vannet,
hell det over kjøttet.
Gjenta til alt kjøttet er stekt.
Del opp soppen og stek den litt i panna,
hell den i gryte.
Skav av ca 4 skiver brunost,
og knus eiebærene.
Ha de i gryta.
Salt, pepper, 1/2 boks rømme, og 2 ss tyttebærsyltetøy røres i.
Alt småkokes i ca 20 min.
Server gjerne Finnebiffen med rosenkål,
tyttebærsyltetøy og potetmos.
Så godt det ser ut. Finnbiff er noe av det beste vi spiser om høsten, godt tips med rosenkål!
Finnbiff er så godt! 🙂