Finnbiff


Finnbiff er deilig mat og enkelt å lage,
oppskrifta står som regel på pakken,
men her er min oppskrift

 Finnbiff
400g skavet reinsdyrkjøtt
1 stor boks sopp eller 150 g ferske
1/2 boks seterrømme 35%
4 skiver brunost
2 ss tyttebærsyltetøy
6-8 knuste einebær
1/2 ts salt 1/2 ts grovmalt pepper
smør til steiking
ca 1,5 dl vann for å koke ut panna
 Varm ei stekepanne godt,
 ha i litt smør og brun 1/4 av kjøttet om gangen
Hell det stekte kjøttet i en gryte,
 og kok ut panna med litt av vannet,
hell det over kjøttet.
Gjenta til alt kjøttet er stekt.
 Del opp soppen og stek den litt i panna,
hell den i gryte.
Skav av ca 4 skiver brunost,
og knus eiebærene.
Ha de i gryta.
 Salt, pepper, 1/2 boks rømme, og 2 ss tyttebærsyltetøy røres i.
Alt småkokes i  ca 20 min.
Server gjerne Finnebiffen med rosenkål,
 tyttebærsyltetøy og potetmos.

Legg igjen en kommentar

2 tanker om “Finnbiff