Julete Crème Brûlée med Madeira her servert med
Jule Créme Brûlée med Madeira
Pr porsjon
(så her er det jo bare å plusse på til antall gjester)
1 eggeplomme
1 dl fløte
1-2 ss sukker
½-1 ss Madeira
1/6 vaniljestang
1 ss brunt sukker til toppen
+ litt bladgull(ikke nødvendig)
Skrap ut vaniljen og ha den sammen med fløten,
sukkeret og madeiraen i en kjele
Og la det få et lett oppkok.
Avkløles i ca 5 min.
Pisk sammen eggeplommer og rør de i fløteblandingen.
Sil blandingen og fordel den i former/kopper/glass.
Stekes i vannbad i 150 g ca 40 min
til de kjennes faste ut ved berøring.
Avkjøles, gjerne natten over.
Den kan lages flere dager i forrveien.
Den kan lages flere dager i forrveien.
Strø på sukkeret,
fordel det utover så det dekker bruleen.
Nå kan de settes under grillelementet
i stekeovnen et par minutter.
i stekeovnen et par minutter.
Eller bruk en brenner, til å smelte sukkeret,
til det er lysebrunt.
Pass nøye på!
Blir det for mørkt blir det bittert.
Nå kan du vist du vil drysse på litt bladgull.
(som du får kjøpt på hobbyforretning, og som er trykt å spise)
Serveres gjerne sammen med et glass Madeira,
et Englekyss og en god kopp sterk kaffe.
Tips: bruk eggehvitene til å lage nettopp Englekyss.
Tips: bruk eggehvitene til å lage nettopp Englekyss.
Anonym: Du kan selvsagt droppe Madeiraen.
Da får du vanlig crème brûlée.
Vil du tilsette noe annet kan du sikkert bruke likør med den smaken du liker. Lykke til! : )
Hei. Flott side du har. Har vært her flere ganger……. 🙂
Kan man droppe Maderiaen? Må det evt erstattes med noe annet?
Hei Gry:) Så denne oppskriften i BoligDrøm og smeltet helt. Elsker både denne desserten og madeira, og sammen med bladgull så det virkelig fantastisk ut. Tenker jeg lager denne til dessert julaften:)
Åh, dette ser rett å slett nydelig ut:)
Hei!! Jeg har akkurat funnet bloggen din, og jeg liker så godt hvordan du viser oppskriftene dine!! Jeg håper at det er MANGE fler enn barna dine som lar seg inspirere!! AnneK:-)
Det så kjempefint ut, og crème brûlée er jo bare nydelig.