Crème Brûlée med Madeira


Julete Crème Brûlée med Madeira her servert med
 et dryss bladgull og et Englekyss.
 Jule Créme Brûlée med Madeira
Pr porsjon
(så her er det jo bare å plusse på til antall gjester)
1 eggeplomme
1 dl fløte
1-2 ss sukker
½-1 ss Madeira
1/6 vaniljestang
1 ss brunt sukker til toppen
+ litt bladgull(ikke nødvendig)
 Skrap ut vaniljen og ha den sammen med fløten,
sukkeret og madeiraen i en kjele
Og la det få et lett oppkok.
Avkløles i ca 5 min.
Pisk sammen eggeplommer og rør de i fløteblandingen.
Sil blandingen og fordel den i former/kopper/glass.
 Stekes i vannbad i 150 g ca 40 min
til de kjennes faste ut ved berøring.
Avkjøles, gjerne natten over.
Den kan lages flere dager i forrveien.
Strø på sukkeret,
fordel det utover så det dekker bruleen.
 Nå kan de settes under grillelementet
i stekeovnen et par minutter.
 Eller bruk en brenner, til å smelte sukkeret,
til det er lysebrunt.
Pass nøye på!
Blir det for mørkt blir det bittert.
Nå kan du vist du vil drysse på litt bladgull.
(som du får kjøpt på hobbyforretning, og som er trykt å spise)
Serveres gjerne sammen med et glass Madeira,
et Englekyss og en god kopp sterk kaffe.
Tips: bruk eggehvitene til å lage nettopp Englekyss.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Crème Brûlée med Madeira