Fromasj med sitron og lime:
til to trenger du
1/2 lime(saft og skall)
1/2 sitron(saft og skall)
2 1/2 plate gelatin
1 egg
3 ss sukker
1,5 dl kremfløte
+ 1/2 dl kremfløte til topping
Press ut saften av limen og sitronen i en liten bolle.
Ta det ytterste av skallet av (dette skal brukes til pynt på toppen)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 min.
Klem vannet ut, og legg det i et glass/kopp.
Sett glasset i en kjele med varmt vann så gelatinen
smelter (eller microen i ca 20 sek).
Pisk eggedosis av sukker og egg.
Pisk krem av fløten.
Sett alt klart…
Hell den smeltede gelatinen i sitron- og limesaften, og bland.
Rør forsiktig krem, eggedosis og gelatinblandingen
sammen. Smak om den trenger mer sukker…
er den for sur så ha i litt til.
Fordel fromasjen i to fine glass(eller skåler/kopper).
Settes kaldt i 1-1,5 t for å stivne.
Toppes med pisket krem og et dryss av
sitron og limeskall.
Nytes! : )
Denne skal jeg prøve!! Jeg elsker lime!! AnneK:-)
Åhh dette ser virkelig nydelig ut:)Dette må prøves ut en dag:)
Hei! Her er jeg ofte innom og titter. Virkelig flott, du gir meg masse inspirasjon!
Sitronfromasj er så godt! Er sikkert deilig med litt lime i også. Det skal jeg prøve neste gang 🙂
Bellissimi questi bicchieri, sono molto chic
ciao