Gjerne pyntet i glade farger.
Tyske skiver:
ca 36 stk
175 g smør(meierismør for best smak)
75 g sukker
litt salt 1krm
1 ts vanilje eller frøene av 1 vaniljestang
250 g hvetemel
Belegg:
1 eggeplomme
perlesukker
kakestrø
Pisk smør og sukker hvitt.
Tilsett vanilje, salt (noen få korn) og mel.
Rør til alt er blandet.
Hell deigen på benken og form den til ei pølse.
Putt den i en plastpose og legg den i kjøleskapet,
i minst 1 time, gjerne til neste dag.
Ta ut pølsa fra kjøleskapet og skjær den i skiver.
Legg skivene på bakepapirkledde plater.
Stekes i forvarmet ovn 200 g 10-12 min.
Avkjøl kakene litt, til du ikke brenner deg når du tar i de.
Rull de lunkne kakene først i eggeplomme,
så i perlesukker eller kakestrø.
De med perlesukker var lettest å få til.
Kakestrøet satt litt løsere fast,
men de ble veldig dekorativte.
Oppbevar kakene i tett boks til de skal spises.
Nå har jeg laget tyske skiver med din oppskrift som påskegave til pappaen min, det er noe av det beste han vet. Har aldri tenkt på å dekorere de på den måten, kjempelurt! Mine ble jo nesten like fine som dine, hehe:)
Eg skal jammen prøve å pynte med kakestrø neste gang vi lager sånne (blir sikkert ikkje før til jul)
Fin skjerefjøl du hadde 😉
Hej Gry
Så fina bilder! Du har verkligen tänkt igenom, när du tar dina bilder. Det är fina skålar, fina byttor, jaa allt är så fint!
Dessa kakor måste jag baka.
Måste berätta, när vi åker till Norge, köper jag norskt mjöl, och jag bakar Sveriges godaste bullar (skrattar).
Kram Maggan
http://www.vindsromantik.blogspot.com/
Tyske skiver er absolutt min favoritt blandt småkakene og de er et møst å ha til jul!
Det hender jeg baker småkaker for å servere på terrassen om sommeren, så slipper man være redd for at noe står og "tørker" på kakefatet…:-)