Tyske skiver til Påske.


 Litt småkaker er godt å ha i Påsken.
Gjerne pyntet i glade farger.
 Tyske skiver:
ca 36 stk
175 g smør(meierismør for best smak)
75 g sukker
litt salt 1krm
1 ts vanilje eller frøene av 1 vaniljestang
250 g hvetemel
Belegg:
1 eggeplomme
perlesukker
kakestrø
 Pisk smør og sukker hvitt.
Tilsett vanilje, salt (noen få korn) og mel.
Rør til alt er blandet.
 Hell deigen på benken og  form den til ei pølse.
Putt den i en plastpose og legg den i kjøleskapet,
i minst 1 time, gjerne til neste dag.
 Ta ut pølsa fra kjøleskapet og skjær den i skiver.
Legg skivene på bakepapirkledde plater.
Stekes i forvarmet ovn 200 g 10-12 min.
 Avkjøl kakene litt, til du ikke brenner deg når du tar i de.
 Rull de lunkne kakene først i eggeplomme,
så i perlesukker eller kakestrø.
De med perlesukker var lettest å få til.
Kakestrøet satt litt løsere fast,
 men de ble veldig dekorativte.
Oppbevar kakene i tett boks til de skal spises.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 tanker om “Tyske skiver til Påske.

  • Kristiane

    Nå har jeg laget tyske skiver med din oppskrift som påskegave til pappaen min, det er noe av det beste han vet. Har aldri tenkt på å dekorere de på den måten, kjempelurt! Mine ble jo nesten like fine som dine, hehe:)

  • Beth

    Tyske skiver er absolutt min favoritt blandt småkakene og de er et møst å ha til jul!
    Det hender jeg baker småkaker for å servere på terrassen om sommeren, så slipper man være redd for at noe står og "tørker" på kakefatet…:-)