Deilige Biscotti,
Biscotti med pistasjenøtter: ca 60 stk
200 g pistasjenøtter
350 g hvetemel
225 g sukker
4 middels store egg
2 ts bakepulver
2 ts vanilje ekstrakt eller vaniljesukker
Stek nøttene i ovnen 150 g i ca 3 min. avkjøl de.
Bland mel, sukker bakepulver og nøtter.
Ha i eggene som er lett vispet sammen med vaniljen.
Deigen blir ganske klissete, så strø bakebordet godt med mel.
Del deigen i 3 like store deler.
Rull pølser, og ha de på et bakepairkledd stekebrett,
og trykk de lett flate.
Stekes i 180 g i ca 30 min.
Ta kakene ut av ovnen,
og skjær de opp mens de ennå er varme.
Jobb raskt med en god kniv, de blir fort harde.
Etter tørrk kakene i stekeovnen 150 g, med skjæreflata opp
Server kakene med en god kopp kaffe…
og siden kakene blir veldig harde,
er et lov å dyppe de i kaffen.
Oppbevar de helt kalde kakene i tett boks.
Siden det ikke er brukt fett i kakene er de
svært holdbare minst 2-3 mnd.
Men de blir sikkert spist opp lenge før det.
oppskrift på Biscotti med mandler (se her)