Noe av det beste min mann vet er gratinert hummer.
Han er sjømann, og har spist Lobster Thermidor i mange land.
Han er sjømann, og har spist Lobster Thermidor i mange land.
Her er min oppskrift, som han forøvrig liker godt. : )
Gratinert hummer:
(forrett/kosemat til to)
1 hummer (ca 500g brutto)
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
1+1 dl raspet ost gjerne Norvegia
1 ss Crème fraiche (kan utelates)
salt/pepper/
1 ts sennep
1/2 lime eller sitron
Varm opp fløte og smør.
Når det nesten koker røres eggeplommene i,
det må ikke koke.
Ta gryta av varmen, og rør inn
Ta gryta av varmen, og rør inn
1 dl av den raspede osten.
Smak til med salt, pepper,
sennep og litt Crème fraiche.
Del hummeren i to,
fjern og kast magesekk og det som er i hodet.
Ta ut hummerkjøttet og del det i biter.
Legg hummerskallene i ei ildfast form.
Fyll i hummerkjøttet og fordel sausen over.
Strø så den siste osten over.
Stekes i 200 g forvarmet ovn,
til osten er gylden.
Serveres med en båt lime eller sitron.
Mmmm!!
Kjempegodt!!
Vidar Holm
Hi, Neat post. There is an issue with your site in web explorer, might test this?
IE still is the marketplace chief and a good
component to people will omit your magnificent writing because of
this problem.
Feel free to visit my web blog … stickers
Det var en nytelse, superbra saus!!!!
Toto
kan ikke ødelegge en råvare på en slik måte =)
Men kjære Kalli:-)) Hvor har du smaksansene dine da????
Når man eter hummer til hverdag og fest + av hensyn og nesten på trass (Smølværinger fisker selv;-) er det bare gøy å prøve noe nytt.Fikk tipset av min bror og takk for deeet!
Hei Gry:) Dette ser fabelaktig ut! Skal helt klart prøves:)
Fru Hermez. Så flott! : )
Heia, laget denne i går – faaantastisk!!! Det blir en gjenganger her i huset;-)
Goood lørdagskveld!!
Klem…
Che gustosa proposta ♥ ciao