Vaniljekrem/Custard
3 eggeplommer
1 vaniljestang
60 g sukker
4 dl helmelk
30 g maisennamel
Varm opp melk i en kjele.
Bland eggeplommene med sukker og maisenna.
Rør lett til alt er blandet.
Del og skrap ei vaniljestang,
ha den i melken som kokes opp.
Hell den varme melken i eggeblandingen pisk hele tiden.
Hell alt tilbake i kjelen.
Sett den over varmen igjen og rør mens den tykner.
NB! det skal ikke koke!!
Tas av platen, vaniljestangen tas ut,
og kremen helles i en bolle og avkjøles.
Vaniljekremen kan brukes som den er eller blandes med fløtekrem.
Bland da 50/50.
*****
Vaniljekremen kan brukes til dessert sammen med bær,
eller frukt, som her blodappelsin.
Som fyll i Wienerbrød
eller Napoleonskake.
Looking forward to try to put inside vorteboller.
Tilbakelinking Vaniljelinser – Grys kjøkkenskriverier
Kan den fryses?
Jeg er så imponert over hva du får til på kjøkkenet:) Ha en strålende søndag!
Tusen takk!
Fin dag til deg og : )