Sjokoladeblåbærkake med mokkakrem


 Har du blåbær liggende i fryseren?
Da kan du bake denne gode sjokoladeblåbærkaken.
Fant sjokoladeoppskriften i et blad og tilsatte masse blåbær + litt mer mel…….
 Sjokoladeblåbærkake:
3 dl sukker
1 dl kakao
125 g smeltet smør
2 egg
2,5 dl hvetemel
1 ss vanilje essens
4 dl blåbær
 Rør sammen sukker og kakaoen.
Bland i smeltet avkjølt smør og blåbær (mine var tinte og  usukret)
Vaniljeessens og sammenrørte egg has i.
Bland så forsiktig i melet.
 Hell deigen i ei smurt springform 24 cm.
Stekes i forvarmet ovn 180 g i ca 30 min.
Avkjøl kaken helt.
 Mokkakrem:
60 g mørk sjokolade
60 g smør
2 ss sterk  kaffe ( 1 ts pulverkaffe + 2 ss varmt vann)
3 dl fløte
*
Bland sjokoladen, smøret og kaffen i en kjele.
Smelt det på svak varme, rør så al blir blandet.
Avkjøles.
 Ta av kakeringen og vend kaka på et serveringsfat.
Skjær forsiktig løs bunnen av kakeformen så den løsner.
Kaka er nå opp ned, og skal være litt bløt i midten.
*
Pisk krem av fløten. 
Nå kan den blandes med sjokoladen og bare has over……
Eller ha 1/3 av kremen midt på kaka.
Bland 2/3 av sjokoladen med 2/3 av kremen.
Ha mokkakremen i ei kakesprøyte,
og sprøyt stjerner rundt kanten av kaka.
Som vist på bildet. 
 Sprøyt resten av kremen i midten.
Ha resten av sjokoladen i en plastpose,
knytt for enden og klipp et hull i det ene hjørne.
Sprøyt sjokoladen over kremen.
 Pynt som du vil, kaken blir god uansett.
 Deilig saftig blåbærkake med masse sjokoladesmak.

 Server gjerne hjemmelaget blåbærsaus til.
oppskrift finner du her.

Det smakte utrolig god sammen. : )


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Sjokoladeblåbærkake med mokkakrem