Har du blåbær liggende i fryseren?
Fant sjokoladeoppskriften i et blad og tilsatte masse blåbær + litt mer mel…….
Sjokoladeblåbærkake:
3 dl sukker
1 dl kakao
125 g smeltet smør
2 egg
2,5 dl hvetemel
1 ss vanilje essens
4 dl blåbær
Rør sammen sukker og kakaoen.
Bland i smeltet avkjølt smør og blåbær (mine var tinte og usukret)
Vaniljeessens og sammenrørte egg has i.
Bland så forsiktig i melet.
Hell deigen i ei smurt springform 24 cm.
Stekes i forvarmet ovn 180 g i ca 30 min.
Avkjøl kaken helt.
Mokkakrem:
60 g mørk sjokolade
60 g smør
2 ss sterk kaffe ( 1 ts pulverkaffe + 2 ss varmt vann)
3 dl fløte
*
Bland sjokoladen, smøret og kaffen i en kjele.
Smelt det på svak varme, rør så al blir blandet.
Avkjøles.
Ta av kakeringen og vend kaka på et serveringsfat.
Skjær forsiktig løs bunnen av kakeformen så den løsner.
Kaka er nå opp ned, og skal være litt bløt i midten.
*
Pisk krem av fløten.
Nå kan den blandes med sjokoladen og bare has over……
Eller ha 1/3 av kremen midt på kaka.
Bland 2/3 av sjokoladen med 2/3 av kremen.
Ha mokkakremen i ei kakesprøyte,
og sprøyt stjerner rundt kanten av kaka.
Som vist på bildet.
Sprøyt resten av kremen i midten.
Ha resten av sjokoladen i en plastpose,
knytt for enden og klipp et hull i det ene hjørne.
Sprøyt sjokoladen over kremen.
Pynt som du vil, kaken blir god uansett.
Deilig saftig blåbærkake med masse sjokoladesmak.
Server gjerne hjemmelaget blåbærsaus til.
oppskrift finner du her.
Det smakte utrolig god sammen. : )
Mmmm, kanskje jeg skal tømme fryseren for blåbær og bake kake:)
Ha en god helg
Liza
Ja gjør et! : ) God helg til deg og.
Høres fortreffelig ut. Blåbær har jeg vel fortsatt i fryseren, så denne tror jeg må prøves 🙂
Ja, prøv den Janne! : )
Mmmm! Denna såg veldig god ut…og kanskje litt sunn sidan det er så mykje blåbær i 😉
Den er i alle fall veldig god,og blåbær er jo sunt! : )