Polentapudding med rød saus


 Da jeg var barn fikk jeg ofte denne desserten servert av min mor, eller min mormor.
Jeg kan huske, at den stod til kjøling i et åpent vindu.
Så nå, på søndag som var,
 laget jeg den,
 (for meg nostalgiske desserten)
 og satte den ut så den skulle bli kald.
 Polentapudding:
til ca 4 stk.
7,5 dl melk
1 dl polentagryn
2 ss sukker
2 mandeldråper
*
Rød saus:
2 dl råsaft (hjemmelaget eller kjøpt)(gjerne blåbær)
3 dl vann
1 ss potetmel
litt kaldt vann
 Kok opp melken og rør inn polentagrynene.
La det koke i ca 20 min på svak varme, rør jevnlig.
Rør inn sukker og mandeldråper.
Avkjøles litt før den helles over i ei serverings skål.
 Bland ut saft og vann, 
smak om du synes den er sterk nok på smaken.
Kok opp blandingen.
Rør ut potetmel i litt vann og hell det i mens du rører.
La det koke opp.
Avkjøles litt før det helles i en mugge.
*
Et gammelt råd for at ikke mugga skal sprekke,
 er å ha ei sølvskje i den.
 Sett desserten til avkjøling.
Kos deg!
*
Denne desserten kan godt lages dagen før den skal spises.

11 tanker om “Polentapudding med rød saus

  • GryNoKa

    Semule er laget av hvetemel, ploenta av mais, så smaken blir forskjellig, eller er det samme fremgangsmåte å lage den på. God helg til deg og! : )

  • annemarlen

    Hej.
    En hälsning från mej som ofta tittar in på din blogg. Den är så fin och dina läckra bilder gör att lusten att laga något gott snabbt infinner sig.
    Tack för att du vill dela med dej.

    Återkommer snart!
    Ha det gott vid grytorna 🙂

  • Anonym

    Hei

    Flott oppskrift, skal smake på den imorgen 😉
    Men jeg fant det vanskelig å røre ut maismelet etter at man hadde kokt opp melken (måtte sile den – ingen krise dog)?
    Det må vel være lettere å røre ut maismelet i kald melk før man koker den opp?

    • GryNoKa

      Jeg koker opp melken, og pisker kraftig mens jeg heller i polentagrynene. Brukte du maismel? var det finmalt?
      Håper den blir god! 🙂

  • Anonym

    Polenta står det på pakken, finmalt. Men neste gang vet jeg hvordan je skal gjøre det 🙂

Det er stengt for kommentarer.