Bærpai lager du enkelt,
Bærpai med smuldrelokk på 1-2-3:
Pr porsjon
4 ss frosne eller ferske bær
Jeg har brukt frosne skogsbær
Jeg har brukt frosne skogsbær
1-2 ss rørsukker
Smuldredeig av:
1 ss mykt smør
2 ss havregryn
1 ss rørsukker
Legg bær i ildfaste porsjonsformer.
Du kan bruke bare en sort eller en blanding av forskjellige bær.
Jeg har brukt en blanding av blå-,bringe-, bjørne-, rips- og solbær.
Strø over sukkeret.
Bland sammen havregryn, sukker og smør til en deig.
Smulder og legg deigen over bærene.
Stek bærpaiene i forvarmet ovn 200 g,
til de er gyldne, ca 20 min.
Avkjøl de litt før de serveres.
*****
Server gjerne vaniljeis, pisket krem eller rømme til.
Helt fantastisk god dessert, jeg er blitt fan! 🙂
Ser du bruker margarin(soft), Smør gir en mye bedre smak…
Helt enig, jeg var bare fri for smør. : )
Jeg har en stor paiform, tipper den er 22 cm i diameter kanskje, hvor mye må jeg bruke i deigen da tror du?
Fikk utrolig lyst på bærpai nå 🙂
Jeg ville ha laget 5 porsjoner i ei form på 22cm.
Lykke til med blåbærpaien! : )
Jordbær og rabarbra er min favoritt 🙂
Å, det høres godt ut! : )
Laget nettopp to porsjoner med blåbær 😉
smakte veldig godt, selv om jeg tok på litt for mye sukker :p
Du har mange gode oppskrifter på bloggen din 🙂
Blåbærpai høres godt ut.
Takk for fin tilbakemelding. : )
Bra blogg, Gry!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Å, tusen takk Magne! : )
I love berries! Delicious dessert!
Thank you!
I also love berries. : )
Går det ann å bruka vanleg kvitt sukker i staden for rørsukker?
Ja, bruk det sukkeret du har og liker! : )