Orange curd:
Skall av en appelsin
5 ss appelsinsaft
2 dl sukker
50 g smør
2 hele egg
2 eggeplommer
Rasp fint av det ytterste av en appelsin (som du har vasket)
press ut saften.
Ha skall og 5 spiseskjeer med appelsinsaft, smør og sukker
i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er smeltet.
Rør sammen egg og eggeplommer i en bolle, sil det.
Ta kasserollen av ovnen,
og rør inn eggene.
Varm forsiktig opp mens du rører hele tiden,
når du kjenner at det tykner er det ferdig.
OBS! Det skal ikke koke!!!
Hell orange curden i en krukke og sett det kaldt.
Det kan oppbevares i ca 1 uke i kjøleskapet.
Orange curd smaker godt til ost
og som fyll i kaker/muffins.
That looks so delicious! And I love your Easter window! Your family must love to come and see your beautiful window. I think I have the same egg holders, I got them from ikea, and I Love the little teacups and rocking chair! And the beautiful wreath that you made! Thank you for linking to my site, too!
🙂