Orange curd – Appelsinsmør


 Orange curd eller appelsinsmør om du vil.
 Orange curd:
Skall av en appelsin
5 ss appelsinsaft
2 dl sukker
50 g smør
2 hele egg
2 eggeplommer
 Rasp fint av det ytterste av en appelsin (som du har vasket)
press ut saften.
Ha skall og 5 spiseskjeer med appelsinsaft, smør og sukker
i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er smeltet.
Rør sammen egg og eggeplommer i en bolle, sil det.
 Ta kasserollen av ovnen,
og rør inn eggene.
Varm forsiktig opp mens du rører hele tiden,
når du kjenner at det tykner er det ferdig.
OBS! Det skal ikke koke!!!
Hell orange curden i en krukke og sett det kaldt.
Det kan oppbevares i ca 1 uke i kjøleskapet.
Orange curd smaker godt til ost
og som fyll i kaker/muffins.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Orange curd – Appelsinsmør