Ovnsbakte karamellpærer


 Ovnsbakte karamellpærer med krem!
 Karamellpærer:
4 porsjoner
2 pærer 
20 gram godt smør
4 spiseskjeer Agave sirup eller annen sirup
2-3 ss mandelflak
+
2 dl kremfløte
 Skrell pærene og del de i to.
Smelt smør og sirup til det så vidt begynner å bli karamell,
og ha det i ei ildfast form.
Legg pærene i karamellen.
 Hell karamell over pærene med ei skje,
og dryss mandelflakene over.
Stek pærene i for varmet ovn 200 grader i ca 20 min.
Pass på så det ikke blir for mørkt, da blir det bittert.
 Ta formen ut av ovnen,
og la pærene avkjøles litt.
Har noen av mandelflakene glidd ned i forma kan du
plassere de oppå pærene nå.
 Server pærene som de er,
eller med pisket krem, og en god kopp kaffe til.
Tips: skal du lage denne desserten til mange,
bruker du bare ovnspannen, da lager du lett 16 porsjoner.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 tanker om “Ovnsbakte karamellpærer