Ovnsbakte karamellpærer


 Ovnsbakte karamellpærer med krem!
 Karamellpærer:
4 porsjoner
2 pærer 
20 gram godt smør
4 spiseskjeer Agave sirup eller annen sirup
2-3 ss mandelflak
+
2 dl kremfløte
 Skrell pærene og del de i to.
Smelt smør og sirup til det så vidt begynner å bli karamell,
og ha det i ei ildfast form.
Legg pærene i karamellen.
 Hell karamell over pærene med ei skje,
og dryss mandelflakene over.
Stek pærene i for varmet ovn 200 grader i ca 20 min.
Pass på så det ikke blir for mørkt, da blir det bittert.
 Ta formen ut av ovnen,
og la pærene avkjøles litt.
Har noen av mandelflakene glidd ned i forma kan du
plassere de oppå pærene nå.
 Server pærene som de er,
eller med pisket krem, og en god kopp kaffe til.
Tips: skal du lage denne desserten til mange,
bruker du bare ovnspannen, da lager du lett 16 porsjoner.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 tanker om “Ovnsbakte karamellpærer