Denne festkaken passer godt på kakebordet både til 17.mai, barnedåp og konfirmasjon.
Den kan spises av de fleste + de som spiser lavkarbo,
de som har mandel-/nøtte-allergi, men tåler kokos,og de med melallergi.
de som har mandel-/nøtte-allergi, men tåler kokos,og de med melallergi.
Skal den serveres til de med laktose-/melk-eallergi kan smør, fløte, rømme og ost byttes ut med
Festkaken med blåbærostefromasj:
Bunn:
3 egg
50 g sukrin
50 g godt smør (mykt)
50 g kokosmel (helsekost)
50 g kokosmasse
1ts bakepulver
1 ts fiberhusk
***
Topp:
6 dl seterrømme
500 g Philadelphia ost/eller annen lignende
3 dl kremfløte
8 blader gelatin
2 dl saft uten sukker, ren saft ikke ut blandet med vann
(fun light wild berries)
3-4 dl blåbær frosne eller ferske
(fun light wild berries)
3-4 dl blåbær frosne eller ferske
50 g sukrin eller tilsvarende annen søtning (stevia/natreen)
Pynt:
2 dl pisket krem
8 jordbær
Pisk sammen egg og sukrin til eggedosis.
Ha i bløtt smør, kokosmel, kokosmasse, fiberhusk og bakepulver.
Rør til alt er blandet.
Kle ei kakeform 26 cm, med bakepapir i bunnen.
Fordel kakemassen utover jevnt med en slikkepott.
Stek kaken i forrvarmet ovn 180 g i ca 15 min
Avkjøl kaken og ha den på et kakefat, ta bort bakepapiret.
Ha på en kakering, eller ringen til formen den ble stekt i.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 min.
Ta av det meste av vannet, og smelt gelatinen
over vannbad, eller i microen i ca 1 min. pass på!
Hell gelatinen i saften og avkjøl.
Bland sukrin og blåbær.
Pisk opp fløten til krem, og pisk sammen ost og rømme.
Bland osterømmen, blåbær og gelatinsaften i kremen.
Smak om du synes den er nok søt, ettersøt om nødvendig.
Hell massen over kaken .
Min ble helt full, har du lavere ring, kan det hende,
at du må ta av litt av massen.
(den kan du eventuelt kose deg med siden)
Jevn den utover med en kniv.
Sett kaken kaldt i min 4 timer, helst natten over.
Løssen forsiktig kaken fra ringen med en kniv.
Ta av ringen.
Jevn litt til rundt for å få den fin.
Pisk krem og ha den i en krempose med tipp (eks M1)
Sprøyt på roser rundt kanten.
Legg på Jordbær.
***
Enkel og fin!
Tilbakelinking Alfabetisk kakeregister | Grys kjøkkenskriverier
I've been exploring for a little for any high quality articles or blog posts in this sort of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i am glad to show that I've an incredibly
good uncanny feeling I came upon just what I needed.
I so much unquestionably will make certain to don?
t overlook this website and give it a look on a constant basis.
Also see my webpage :: wine bottle label
Å, takk skal du ha 🙂 FIkk link til bloggen din og nå ser det ut som om det kan bli 17. mai-kake på meg i år også :)) *gliser fornøyd*
Så flott! 🙂
Makan SÅ flott!! Den ser jo helt superstjerne ut altså!
Og at den kan lages alternativt, du det er verdt et forsøk – skal prøve ut det engang! Ofte forsvinner litt av de spesielle soyasmakene når det er litt bær ol, så dette tror jeg vil bli bra!
Du gjør det så lekkert – så innigranskauen delikat altså!!
Magen romler av lystfølelse her – lekker Gry og JA den festkaken der bør passe til enhver anledning!
Og du – velig fint bilde når den boksen står bak!!
Må du ha en herlig uke!
Varm klem fra Lokki
Tusen takk Lokki!
Fin uke til deg og varm klem tilbake! 🙂
Hvor er print ut knappen????
Siden dette er en blogg, og ikke ei hjemmeside, har jeg ikke funnet noen måte å lage en print ut knapp. Du får kopiere det du skal skrive ut og lime det inn i et World dokument eller lignende, og skrive det ut derfra.
Den så utrolig god ut! Men bare et lite hint; de med melkeallergi kan ikke bytte til laktosefrie produkter. De tåler ikke melkeprotein, som det er i alle melkeproduter. De med laktoseintoleranse derimot kan bytte til laktosefrie produkter.
Takk, du har helt rett, nå har jeg rettet det og, de som ikke tåler melk kan bruke soya fløte, ost og rømme. 🙂
Flott kake! -Sikker på at den smaker like godt som den ser ut til!.. :o)
Takk! 🙂
Jeg liker bloggen din, den er ryddig med fantastiske bilder og lett å følge med. Thank you so much!
Jessica 🙂
Takk for fin tilbakemelding! 🙂
OI,,, denne skal jeg prøve med bringebær… både ekte bær og fun light med bringebærsmak…
Den smaker sikkert godt med bringebær!
Her er et bare å eksperimentere!
🙂
hvordan erstatte egg for eggeallergi? ellers høres dette ut som en nydelig kake
Da ville jeg ha valgt en annen bunn sjekk her:
http://www.matoppskrift.no/sider/UtenEggoppskrifter.asp
Tror jeg ville valt en halv porsjon havrekake og stekt den som kokoskaken her. Lykke til! 🙂
Hvor ble det av Fun Light med blåbærsmak? 🙁 Den smakte jo virkelig blåbær, i motsetning til annen kunstig blåbærsmak…. *savne*
Wild berries fungerer sikkert bra, da 🙂
Til de som lurer på det med nøtteallergi så kjenner jeg også mange nøtteallergikere, og de tåler kokos alle sammen. Så det er sikkert ikke så vanlig å være allergisk mot akkurat kokos.
Flott inspirasjon! Det ser sikkert lekkert ut om man bruker strøssel av revet kokos eller hakkede ristede mandler (for de som tåler det) langs kanten, bare en tanke 🙂 Kommer jo litt an på om man synes kokossmaken hører hjemme da 😉
Jeg likte og Fun Light med blåbærsmak.. Wild berries er god den og, en kan jo velge det man vil. Og det er bare og bruke mandler eller kokos rundt og lage sin egen vri, av det en tåler/liker. 🙂
Er dette lavkarbo oppskrift? Har du en eventuell fremgangsmåte med vanlig mel osv? Den så fantastisk god ut!
Vil du ikke ha den sukkerfri, bytter du bare ut sukrin med sukker.
De fleste ostekakene har jo kjeksbunn av søtkjeks og smeltet smør, du kan også bruke 1/3 av en bløtkakebunn.
Hei!
Skal saft blandes ut med vann eller ikke?
Nei, det er rent saftkonsentrat, ikke blandet med vann! 🙂
Kaken ser deilig ut! Men husk at kokos også er nøtt, det kan gå ille om man har nøtteallergi…
Takk, alle de jeg kjenner på jobb, og i min familie som ikke tåler mandler og nøtter tåler kokos, så derfor…, men takk, jeg har rettet det nå ! 🙂
Bra blogg, Gry!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Tusen takk Magne! 🙂
Fantastisk lekker kake!! For et syn på hvilket som helst bord:)) Denne må jeg prøve!! Tusen takk for en herlig blogg:))
klem
Tusen takk, klem tilbake! 🙂
You do such a gorgeous work Gry! Lovely indeed. Wish I was there to enjoy a slice. Happy birthday to your aunt.
Thank you Angelia my flickr friend! 🙂
Utrolig lekker kake!!
Tusen takk Ina! 🙂
Fantastisk lekker kake, den skal jeg prøve, smaker sikkert himmelsk…:)
Takk! 🙂
Kjempeflott kake!! 😛
Takk Maria! 🙂
Wow! For en lekker kake Gry!
Takk Frida! 🙂
Flotte kake og skal noteres for bruk en gang.
Smaker sikkert himmelsk
Takk, den ble frisk og god. 🙂
Å herlighet den så god ut!! Den tror jeg må prøves snart! Hvor mye blåbær bruker du, skal de være frosne? og har du de frosne i eller?
Ha en flott søndag, Gry!
Klem fra Desirée
Tusen takk for at du så det…, nå har jeg rettet det i oppskriften.
ikke alltid jeg får med meg alt. Ha en flott søndag du og Desirée og klem tilbake! : )