Festkaken med blåbærostefromasj


 Denne festkaken passer godt på kakebordet både til 17.mai, barnedåp og konfirmasjon.
Den kan spises av de fleste + de som spiser lavkarbo,
de som har mandel-/nøtte-allergi, men tåler kokos,og de med melallergi.
Skal den serveres til de med laktose-/melk-eallergi kan smør, fløte, rømme og ost byttes ut med
 laktosefrie eller melkefrie produkter som soya.
Festkaken med blåbærostefromasj:
 Bunn:
3 egg
50 g sukrin
50 g godt smør (mykt)
50 g kokosmel (helsekost)
50 g kokosmasse
1ts bakepulver
1 ts fiberhusk
***
Topp:
6 dl seterrømme
500 g Philadelphia ost/eller annen lignende
3 dl kremfløte
8 blader gelatin
2 dl saft uten sukker, ren saft ikke ut blandet med vann
(fun light wild berries)
3-4 dl blåbær frosne eller ferske
50 g sukrin eller tilsvarende annen søtning (stevia/natreen)
Pynt:
2 dl pisket krem
8 jordbær
 Pisk sammen egg og sukrin til eggedosis.
Ha i bløtt smør, kokosmel, kokosmasse, fiberhusk og bakepulver.
Rør til alt er blandet.
 Kle ei kakeform 26 cm, med bakepapir i bunnen.
Fordel kakemassen utover jevnt med en slikkepott.
Stek kaken i forrvarmet ovn 180 g i ca 15 min
 Avkjøl kaken og ha den på et kakefat, ta bort bakepapiret.
Ha på en kakering, eller ringen til formen den ble stekt i.
 Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 min.
Ta av det meste av vannet, og smelt gelatinen
over vannbad, eller i microen i ca 1 min. pass på!
 Hell gelatinen i saften og avkjøl.
 Bland sukrin og blåbær.
Pisk opp fløten til krem, og pisk sammen ost og rømme.
Bland osterømmen, blåbær og gelatinsaften i kremen.
 Smak om du synes den er nok søt, ettersøt om nødvendig.
Hell massen over kaken .
Min ble helt full, har du lavere ring, kan det hende,
 at du må ta av litt av massen. 
(den kan du eventuelt kose deg med siden)
 Jevn den utover med en kniv.
Sett kaken kaldt i min 4 timer, helst natten over.
 Løssen forsiktig kaken fra ringen med en kniv.
Ta av ringen.
 Jevn litt til rundt for å få den fin.
 Pisk krem og ha den i en krempose med tipp (eks M1)
Sprøyt på roser rundt kanten.
 Legg på Jordbær.
***
 Enkel og fin!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

44 tanker om “Festkaken med blåbærostefromasj