Marmelade lager du enkelt selv. Du kan variere med mange typer frukt,
Aprikos og mango marmelade:
500 gram ferske aprikoser
1 stor mango
250-500 gram sukker
Del alle aprikosene i biter og ta ut steinen.
Ta bort skall og stein fra mangoen, del den og i biter.
Ha all frukten i ei gyte.
Hell i sukker,
og sett den på en middels varm plate.
Rør til det begynner å koke.
La de stå og småkoke i ca 20 minutter,
rør av og til.
Ta bort eventuelt skum med ei sleiv,
for å få en klar marmelade.
Test gjerne med geleprøven, om marmeladen blir tykk nok (se her)
Test gjerne med geleprøven, om marmeladen blir tykk nok (se her)
Fyll den varme marmeladen i rene varme glass, og sett på lokk.
Du kan også fylle i plastbeger og fryse.
Oppbevar marmeladen i tette glass, mørkt og kaldt.
Bruk marmeladen som pålegg, med ost, som kakefyll eller i desserter.
Berre lekkert altså du flinke Gry!
Goood lørdag.
Smil og klem Camilla
Nååå takk, så søt du er! Smil og klem tilbake! 🙂
ÅÅh dette så virkelig godt ut…MÅ prøves ut:)
Ha en fin uke videre
Ann-Charlotte
🙂 Flott uke til dag og! 🙂
Dette må være en utrolig god marmelade, og sikkert veldig god i kaker.
Må huske på dette til neste gang en kake skal lages
Den er kjempegod til brie. Skal prøve den som kakefyll jeg og. 🙂