Mandarinmarmelade


Det er koselig å lage sin egen marmelade og,
man må jo ikke alltid lage så mye av gangen…

Her ble det 1 og 1/2 glass
6 mandariner ca 1/2 kg
2,5 dl sukker
3 ss honning
Vask 2 av mandarinene
del de opp med skallet på i tyne skiver.
rens resten og del de opp i biter.
ha alt i en kasserolle.
Hell i honning og sukker.
La det koke på svak varme,
uten lokk i ca 1 time.
Pass på og rør av og til.
 
Ta geleprøven…
hell litt av saften på et fat,
dra fingeren igjenom
holder fingermerket seg der er marmeladen ferdig.
Vist det flyter utover må den kokes litt til.
Hell Mandarinmarmeladen på rene nyvaskede glass.
Tegn gjerne en koselig lapp,
eller kopier denne…
Oppbevar marmeladen mørkt og kaldt.
Den smaker deilig på ristet brød.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Mandarinmarmelade