Kremet skalldyrsuppe:
til 4 personer
500 g blåskjell
200 g store reker(gjerne råe)
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1/4 chili
2 gulrøtter
50 g godt smør
5 dl god fiskebuljong
2-3 dl fløte
1 bunt gressløk
litt safran eller 1 ts gurkemeie
saft av 1/2 sitron eller 1 dl hvitvin
salt og pepper
Hakk opp chilien, hvit- og sjalottløken.
Del opp gulrøttene i tynne staver,
ikke lage de lengre enn skjebladet.
(jeg synes det er så vanskelig å spise fiskesuppe med lange grønnsaker i…)
Varm opp smøret i ei gryte, og ha i løken.
Når den er lett stekt, has de store rekene i.
Ha i chilien, og de rensede blåskjellene.
Husk at alle som ikke er lukket må kastes.
Rør godt om og ha i gulrøttene.
Hell i fiskebuljongen, safran/gurkemeie,
og legg på lokket.
Sjekk etter 5-8 min, når alle skjellene er åpnet
har du i fløten, sitron/hvitvin og oppklippet gressløk.
La det få et oppkok.
Smak til med salt og pepper.
***
Server gjerne litt godt brød,
og en ekstra sitronbåt til suppa.
Nam, denne så deilig ut Gry!! Hmmm… tror det må bli skalldyrsuppe her også snart, det er så godt!
Klem Ingvild
Ja, det er godt! Klem tilbake! 🙂
Ganske lik fiskesuppa jeg lager,men bruker også purre .Og litt mindre fløte,og litt creme fraiche.Vi har alle vår egen måte.Men suppa de ser forrykende god ut.Takk for allt du deler med oss <3
Fiskesuppen din er sikkert kjempegod! 🙂