Kremet skalldyrsuppe


Deilig suppe med blåskjell og store reker.

 Kremet skalldyrsuppe:
til 4 personer
500 g blåskjell
200 g store reker(gjerne råe)
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1/4 chili
2 gulrøtter
50 g godt smør
5 dl god fiskebuljong
2-3 dl fløte
1 bunt gressløk
litt safran eller 1 ts gurkemeie
saft av 1/2 sitron eller 1 dl hvitvin
salt og pepper
 Hakk opp chilien, hvit- og sjalottløken.
Del opp gulrøttene i tynne staver,
 ikke lage de lengre enn skjebladet.
(jeg synes det er så vanskelig å spise fiskesuppe med lange grønnsaker i…)
Varm opp smøret i ei gryte, og ha i løken.
Når den er lett stekt, has de store rekene i.
 Ha i chilien, og de rensede blåskjellene.
Husk at alle som ikke er lukket må kastes.
Rør godt om og ha i gulrøttene.
 Hell i fiskebuljongen, safran/gurkemeie,
og legg på lokket.
 Sjekk etter 5-8 min, når alle skjellene er åpnet
har du i fløten, sitron/hvitvin og oppklippet gressløk.
 La det få et oppkok.
Smak til med salt og pepper.
 ***
Server gjerne litt godt brød,
  og en ekstra sitronbåt til suppa.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Kremet skalldyrsuppe