Rosesirup,
lukt deg frem til de mest duftene rosene,
plukk dem, og kok rosesirup.
Rosesirup:
1 l duftende rosenblader
1 l vann
1 kg sukker
1 ts sironsyre
Fremgangsmåte finner du her,
den eneste forskjellen er at det ikke tilsettes pektin.
*
Hell kokende vann i de flaskene som skal brukes.
Hell vannet ut etter et par minutter.
Hell rosesirupen over i en mugge,
sett en trakt i flasken og hell i kokende sirup.
Sett korken på med det samme.
Lag søte merkelapper.
Sett de fast på flaskene.
Rosesirup brukes som smakstilsetning
i kaker, is, te, krem, lemonade……
Lag noen flasker du og,
de du ikke bruker selv,
er koselige å gi bort i gave.
Åhh,jeg får så lyst å lage både rosesirup og rosegele 🙂 Hadde jeg bare visst om dette den gang vi hadde en bugnende rose hage der vi bodde !
Nå må jeg vurdere om ikke vi må ha flere roser her vi bor nå! Pr.idag har vi noen flotte gule peac roser,men de vil antagelig ikke være aktuelle… Er alle roser "spiselig" ? Så fine,søte flasker du har laget,må være en drøm å besøke ditt spisskammers 🙂
Ønsker deg fine,flotte dager-og takk for koselig hilsen nedforbi.
Beste hilsen fra Britt