Lag suppebrød med gulrot, frys ned,
så har du deilig brød, til høstens suppemiddager.
Suppebrød med gulrot:
1,1 l vann (37 grader)
0,5 kg sammalt hvete
1,5 kg hvetemel
2 store gulrøtter (skrellet og raspet)
50 g gjær
2 ts salt
5 ss rapsolje
+
4 ss rapsolje
1 ss falksalt
Rør ut gjæren i litt av vannet i en bakebolle,
hell resten av vannet og oljen i.
Ha i det grove og det fine melet.
Ha så i salt og raspet gulrot,
Bland og kna deigen i minst 5 minutter.
Deigen skal være smidig og ikke sitte fast på fingrene,
når den er ferdig.
Legg en kopphånduk over kummen,
og la deigen heve i 45 min,
eller til deigen er hevet til dobbel størrelse.
Del deigen i to like deler.
Kle 2 bakeplate med bakepapir og legg deigen oppå.
Hell 2 ss rapsolje på hver deig,
og klem deigen utover så hele plata er dekket.
Strø litt flaksalt over deigen.
La den heve lunt i ca 30 min.
Sett stekoven på 200 g.
Stek suppebrødet i ca 25 min, til det er gyldent.
Avkjøl brødet på rist.
Når det er avkjølt deles et i biter og fryses ned.
Dette suppebrødet passer godt til de fleste supper,
og spesielt til gulrotsuppe.