Gulrotsuppe fra Valnesfjord


 Valnesfjord er kjent for sine gode gulrøtter.
Nå har jeg laget en enkel, og velsmakende gulrotsuppe,
 med gulrøtter fra Valnesfjord.
 Suppa er gluten- og melkefri. 🙂

 Gulrotsuppe fra Valnesfjord:
ca 1,2 liter – 6 porsjoner.
3 store gulrøtter (helst fra Valnesfjord)
1 middels stor gul løk
7,5 dl grønnsaksbuljong
2 ss olivenolje
1 boks kokosmelk (4 dl)
1 ts hakket ingefær
1 fedd hvitløk
2 nellik 
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
10 dråper tabasco (vist du vil)
salt og pepper
*
urter og kokoskrem til pynt
 Rens og del opp gulrøtter og løk.
 Rens hvitløk og ingefær,
hakk det og nellikspikker smått.
 Varm oljen, ha i ingefær, hvitløk og nellik.
Ha så i løk, gulrot og resten av krydderet.
Stek alt under omrøring, i ca 5 min.
Hell på grønnsaksbuljongen, og kok opp.
Sett på lokk, og skru ned varmen.
La det koke i ca 15 min, til alt er mørt.
Ta av 10-12 ts av kokosmelken, den tykke øverste,
i en kopp, dette skal brukes senere.
Hell resten i suppa, kok opp igjen. 
 Kjør suppa i en blender, eller bruk en stavmikser for å få den
jevn og fin.
Smak til med salt pepper og om du vil ha den sterkere, tabasco.
Hell ca 1,5-2 dl suppe i en flat tallerken.
Tøm en skje med kokosmelken, i en spiral over suppa,
lag gjerne mønster med en kniv etterpå.
Hakk urter for å drysse over.
Jeg har brukt, ringblomst, blomkarse, gressløk, sitronmelisse,
timian, mynte og løpstikke.
Det går like greit med bare en av de, eller bare persille.
Dryss over litt urter i midten, 
og gjerne et helt blad av blomkarseblomsten.
**
(Tilleggsopplysning: er ikke gulrota søt nok,
 kan suppen rundes av med 2 ts sukker.)

Under Gulrotdagen i Valnesfjord 
laget jeg over 40 l av denne gulrotsuppen.
 Den ble servert i krus og med gulrot brød til.


3 tanker om “Gulrotsuppe fra Valnesfjord

Det er stengt for kommentarer.