Limoncellokake:
2 egg
1 dl rapsolje
2,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1,5 ts bakepulver
0,5 dl limoncello (se her)
+
2 former 20 cm
Pisk sammen olje og egg, tilsett sukker, hvetemel og bakepulver.
Rør til sist i limoncelloen.
Fordel røra i de to formene.
Stek de i forvarmet ovn 200 grader i ca 15 min,
prøv med en bakepinne eller tannpirker om de er ferdige.
Fyll og pynt:
3-4 dl kremfløte
150 g blåbær
10 marengshjerter eller andre marengs
1/2 dl limoncello
Dynk den ene kakebunnen med halvparten av limoncelloen
pisk krem og ha 1/3 av den på kakebunnen.
ta på halvparten av blåbærene og knus 2-3 marengs og ha de oppå.
Legg den andre kakebunnen på og dynk med resten av limoncelloen.
Legg resten av kremen på med en skje, plasser blåbærene i midten,
og pynt med marengshjertene.
***
Kaken oppbevares kaldt til den skal serveres.
NB! Vist barn skal spise kaken,
dynker jeg den med melk.
Mm, Limoncello har jeg såkalt "skadedrukket" meg på, men det er fortsatt den perfekte smaken av sommer! Ser ypperlig ut til en kake.
For en innbydende kake Gry! 🙂
Vakkert!! Og jeg elsker limoncello, så dette hadde vært noe for meg 😉